Groba zet in op het versterken van de mentale vitaliteit van werknemers

5 januari 2023

ZonMw heeft van de ministeries van SZW en VWS opdracht ontvangen om een subsidieprogramma op te zetten op het gebied van mentale vitaliteit van werkenden. Het doel van dit programma is om de mentale vitaliteit van werkenden blijvend te versterken.

Door de impact van de Coronaperiode en de ambitie om zich verder te professionaliseren in duurzaam werkgeverschap heeft Groba zich ingeschreven voor de genoemde subsidiemogelijkheid. En met succes! Het jaar 2023 zal bij Groba volledig in het teken staan van het vitaliteitsprogramma  “van data naar daad”. De kick-off is vandaag feestelijk van start gegaan. De komende tijd zal er ingezet worden op veelbelovende innovatieve interventies op het gebied van werkgeluk.

Mentale vitaliteit
Onder mentale vitaliteit wordt verstaan; je geestelijk sterk en fit voelen, beschikken over veel energie, grote veerkracht en veel doorzettingsvermogen. Groba weet hoe belangrijk vitale en bevlogen werknemers zijn voor de organisatie. Investeren in het welzijn van je werknemers loont.

Samenwerking
Voor dit traject heeft Groba een samenwerking gevonden met JECKX, een adviesorganisatie voor duurzaam werkgeverschap, werkgeluk en wellbeing. JECKX ondersteunt organisaties, managers & hun teams met een innovatieve aanpak voor het vinden, binden en boeien van talenten en medewerkers om zo gezonde en vitale organisaties te creëren.
In hun aanpak richten zij zich op het vergroten van het werkgeluk en welzijn met als uitkomst; minder verloop, lager ziekteverzuim, hogere retentie, meer innovatie en groei van de organisatie. Met betrekking tot deze subsidiemogelijkheid heeft JECKX vanuit een amplitieve en integrale aanpak het programma voor Groba ontwikkeld.

De uitvoering wordt geëvalueerd met actieonderzoek en een haalbaarheidsstudie uitgevoerd door EHERO. EHERO is een denktank en onderzoeks- en onderwijsinstituut op het gebied van geluk en is onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De missie van EHERO is om bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen. Dit doen zij door enerzijds kennis te ontwikkelen en anderzijds kennis te verspreiden.

Alle ervaringen en opgedane kennis van dit traject wordt beschikbaar gesteld om zo ‘good practices’ op te leveren.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door: